Zásady ochrany osobních údajů

Naše zásady zpracování osobních údajů
poslední edit: 19.04.2022

Copak je to za stránky a kdo je spravuje?
Naše stránky SVJ Bachova1568 jsou vedeny jako Blog našeho domu. Vše se odehrává na internetové adrese: https://bachova1568.cz a používáme šifrované zabezpečení SSL. Spojení mezi klientem (např. webovým prohlížečem) a serverem je šifrované  a tedy zabezpečené před odposloucháváním, podvržením dat a umožňuje též ověřit identitu protistrany. Není tedy možné odposlechnout jakoukoli činnost, kterou klient na webu dělá, například zadané informace ve formulářích, přihlašovací jména a hesla nebo jaké stránky na webu klient prochází.

Jaké shromažďujeme osobní údaje a proč je shromažďujeme
Především z toho důvodu, abychom věděli, kdo na naše stránky přistupuje. Jestli jste jen zvědavý čtenář anebo nějaký záškodník.
V první řadě je to Vaše IP adresa. Bez té by se prakticky ani nevytvořilo spojení mezi prohlížečem a serverem, kde jsou data uložena a nemohlo by být aktivní šifrování SSL. Jako další to pak budou Cookies, které slouží pro drobnější statistiku, jak stránky navštěvujete a co Vás nejvíce zajímá. Stejně tak jaké si z naší stránky stahujete soubory.

Dále pak spravujeme takové údaje, které jsou potřebné pro provoz stránek a služby, které Vám nabízíme.
Převážně to jsou z těch povinných:
Jméno
Příjmení
Přezdívka
E-mailová adresa

Dále to může být:
telefon
adresa
a jiné údaje, které sami podle svého uvážení poskytnete

Jak zde co funguje?

Komentáře
Když jako návštěvník přidáte komentář na tento web, jsou shromažďovány údaje zobrazené ve formuláři pro komentář, dále IP adresa návštěvníka a řetězec user agent definující prohlížeč, což pomáhá k detekci spamu.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymní řetězec vytvořený z Vaší e-mailové adresy (nazývaný také hash), díky kterému lze určit jestli tuto službu používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy. Po schválení vašeho komentáře je Váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře. (v současné době je tato služba vypnuta)

Média
Pokud nahráváte obrázky na tento web, měli byste se vyhnout nahrávání obrázků s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a zobrazit libovolné data o poloze z obrázků na webu.

Kontaktní formuláře
Převážně požadujeme jen údaje, které jsou nezbytné například pro zpětnou vazbu, odpověď, řešení problému a pod. Vaše údaje jsou drženy po nezbytnou dobu v rámci řešení a naší komunikace. Pak data odstraníme sami anebo si odstranění můžete vyžádat.

Cookies
Pokud na tyto stránky přidáte komentář, můžete povolit uložení jména, e-mailové adresy a webové stránky do cookies. Tímto způsobem se snažíme zvýšit Váš komfort, když budete psát nový komentář už pak nebudete muset tyto údaje znovu vyplňovat. Tyto soubory cookies na našich stránkách mohou mít životnost až jeden rok.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasné cookie pro ověření, zda Váš prohlížeč přijímá soubory cookies. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní data a při zavření prohlížeče se zruší.

Při přihlašování se Vám nastaví také několik souborů cookies pro uložení Vašich přihlašovacích údajů a pro nastavení zobrazení obrazovky. Přihlašovací soubory cookies mají životnost dva dny a cookies pro nastavení zobrazení mají životnost jeden rok. Pokud potvrdíte možnost „Zapamatovat si mě“, Vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se ze svého účtu odhlásíte, přihlašovací cookies budou odstraněny.

Pokud pro naše stránky, upravujete nebo publikujete článek, bude ve Vašem prohlížeči uložen další cookie. Tento cookie neobsahuje žádné osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku, který jste právě upravili. Jeho platnost vyprší po 1 dni.

Další informace ohledně Cookies na bachova1568.cz

Vložený obsah z dalších webů
Příspěvky na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová stejným způsobem, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat data o Vás, používat soubory cookies, vkládat další sledování od třetích stran a sledovat Vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni na danou webovou stránku.

Analytika
Na stránkách může být používána služba Google Analytics, poskytovanou společností Google, Inc.
Detailní informace o službě Google Analytics.
Momentálně žádná statistika není využívána.

Sdílíme s někým vaše údaje?
Ne a nemáme k tomu žádný důvod. Tyto stránky si sami spravujeme jak technicky tak obsahově. Nikdo další nemá k vašim údajům přístup.

Jak dlouho uchováváme vaše údaje
Pokud přidáte komentář, komentář a jeho metadata budou uchovávána po dobu neurčitou. Údaje jsou uchovávány za účelem automatického rozpoznání a schválení všech následných komentářů, místo jejich držení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na tomto webu (pokud mají tuto možnost), ukládáme také osobní údaje, které uvádějí ve svém uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Jako administrátoři tohoto webu mohou také tyto informace zobrazit a podle potřeb upravovat, tak abychom Vás ochránili od nežádoucího zveřejnění. Administrátorem webu je předseda tohoto SVJBachova1568.

Jaké máte práva?
Pokud máte na tomto webu účet nebo jste zde přidali komentáře, můžete požádat na e-mailové adrese: bachova1568@seznam.cz o obdržení souboru s exportem osobních údajů, které o vás uchováváme, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o odstranění veškerých osobních údajů, které o Vás uchováváme. Tato možnost nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.
Dále máte možnost požádat o zobrazení dat, která jsou spojena s Vaší e-mailovou adresou (komentáře, příspěvek….)

Ohledně rozesílání novinek z těchto stránek, máte možnost v každém zaslaném e-mailu z těchto stránek na Vaší adresu, kliknout na odkaz ke zrušení odběru, znova navštívit tento dokument, nebo využít kontaktu přes e-mailovou adresu: bachova1568@seznam.cz, kde Vám pomůžeme například s odhlášením.

Opravdu nikam neposíláme vaše data?
Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce spamu, která může být umístěna v zahraničí.

Kontaktní údaje správce
Jako správce nás můžete kontaktovat na e-mailu: bachova1568@seznam.cz nebo telefonicky: 774 205 263. Za účelem zvyšování kvality služeb a uchovávání záznamů o plnění právních povinností správce může být veškerá komunikace mezi Vámi a správcem monitorována.

Vaše práva související s ochranou Vašich osobních údajů
Máte právo kdykoliv odvolat svůj souhlas, opravit či doplnit osobní údaje, požadovat omezení zpracování, vznést námitku či stížnost proti zpracování osobních údajů, požadovat přenesení údajů, přístupu ke svým osobním údajům, být informováni o porušení zabezpečení osobních údajů, výmazu a další práva stanovená v GDPR.

Právo vznést námitku
Máte právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, jestliže je správce zpracovává pro účely přímého marketingu. Námitku je nutné podat správci. V případě, že vznesete námitku proti zpracování za účelem přímého marketingu, správce osobní údaje v tomto rozsahu dále nezpracovává, pokud neprokáže závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami nebo pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků. Bližší informace o tomto právu obsahuje zejména čl. 21 GDPR.

Právo podat stížnost u dozorového úřadu
Kdykoliv můžete podat stížnost týkající se zpracování Vašich osobních údajů nebo neplnění povinností správce plynoucích z GDPR k dozorovému úřadu. Dozorovým úřadem je v ČR Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.